Almanya Vizesi

Başvuru Bölgeleri:

İSTANBUL : İstanbul- Bilecik-Bolu- Bursa- Çanakkale- Düzce- Edirne-Eskişehir- Kırklareli- Kocaeli- Sakarya ve Tekirdağ
ANKARA    : Ankara- Adana- Adıyaman- Ağrı- Amasya- Artvin- Aksaray- Ardahan-Bartın- Batman- Bayburt- Bingöl- Bitlis- Çankırı- Çorum- Diyarbakır- Elazığ- Erzincan- Erzurum- Gaziantep- Giresun- Gümüşhane- Hakkari- Hatay-Iğdır- İçel (Mersin)- Kahramanmaraş- Karabük- Karaman- Kars- Kastamonu- Kayseri-Kırıkkale- Kırşehir-
Kilis- Konya- Malatya- Mardin- Muş- Nevşehir- Niğde- Ordu-Osmaniye- Rize- Samsun-Siirt- Sinop- Sivas- Şırnak- Tokat- Trabzon- Tunceli- Ş.Urfa-Van- Yozgat- Zonguldak.
İZMİR        : İzmir- Afyon- Antalya- Aydın- Balıkesir – Burdur- Denizli- Isparta- Kütahya- Manisa-Muğla- Uşak.


Gerekli Belgeler

Turistik Vize

Şirket Sahibi/Ortağı

  • Pasaport sahibi tarafından ımzalanmıs en az 6 ay gecerlı Pasaport ve vıze sayfaları vıze basılacak yer olmalıdır .Pasaport  ılk alınıs tarıhı 10 yıldan eskı olan pasaportları ısleme almamaktadırlar.
  • Yeni Çekilmiş arka fonu beyaz renkli 2 adet biometrik özellikte vesikalık resim.
  • Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış Almanya  Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
  • Kimlik  fotokopisi
  • Şirketin imza sirküler fotokopisi
  • Faaliyet Belgesi Fotokopisi Yeni tarihli ( en az 3 ay)
  • Vergi Levhası fotokopisi ( son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • Banka hesap cüzdan fotokopisi( güncel tarihli-hesap hareketli-bakiyesi bulunan)
  • Tapu Fotokopileri (var ise)
  • Araç Ruhsat Fotokopileri ( var ise)
  • İlk defa vize alacak kişiler için emniyet müdürlüğünden protokol yazısı.
  • Son iki sene içinde 2 adet kısa schengen veya 1 adet 1 yıllık ve ustu vıze sahıbı olmayan kısıler konsolosluğa sahsen basvurmak zorundadırlar.

 


SSK Çalışanı

  • Pasaport sahibi tarafından ımzalanmıs en az 6 ay gecerlı Pasaport ve vıze sayfaları vıze basılacak yer olmalıdır .Pasaport  ılk alınıs tarıhı 10 yıldan eskı olan pasaportları ısleme almamaktadırlar.
  • Yeni Çekilmiş arka fonu beyaz renkli 2 adet biometrik özellikte vesikalık resim.
  • Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış Almanya  Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
  • Kimlik  fotokopisi
  • Şirketin imza sirküler fotokopisi
  • Faaliyet Belgesi Fotokopisi Yeni tarihli ( en az 3 ay)
  • Vergi Levhası fotokopisi ( son dönem)
  • SSK işe giriş belgesi fotokopisi
  • Son 3 aylık maaş bordrosu
  • SSK prim internet üzerinden dökümleri son 6 aylık
  • Internet uzerınden SSK HIZMET DöKÜMÜ
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • Banka hesap cüzdan fotokopisi( güncel tarihli-hesap hareketli-bakiyesi bulunan)
  • Tapu Fotokopileri (var ise)
  • Araç Ruhsat Fotokopileri ( var ise)
  • İlk defa vize alacak kişiler için emniyet müdürlüğünden protokol yazısı.
  • Son iki sene içinde 2 adet kısa schengen veya 1 adet 1 yıllık ve ustu vıze sahıbı olmayan kısıler konsolosluğa sahsen basvurmak zorundadırlar.


Öğrenci

• Pasaport sahibi tarafından ımzalanmıs en az 6 ay gecerlı Pasaport ve vıze sayfaları vıze basılacak yer olmalıdır .
• Yeni Çekilmiş arka fonu beyaz renkli 2 adet biometrik resim.
• Öğrenim görülen okuldan alınmış öğrenci belgesi ve öğrenci kimlik kartı fotokopisi.
• Eğer 18 Yaşının altında ise Anne ve baba tarafından verilmiş noterden muvafakatname .
• ( Anne veya Babasının )Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış Almanya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
• Son 3 aylık bordro Dokumlerı
• SSK giriş belgesi
• İnternetten SSK Hizmet Dökümü
• Kimlik fotokopisi
• Şirketin imza sirküler fotokopisi
• Faaliyet Belgesi Aslı Yeni tarihli ( en az 3 ay)
• Vergi Levhası fotokopisi ( son dönem)
• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
• Banka hesap cüzdan fotokopisi( güncel tarihli-hesap hareketli-bakiyesi bulunan)
• Tapu Fotokopileri (var ise)
• Araç Ruhsat Fotokopileri ( var ise)
• Evli olanlardan evlenme cüzdanı fotokopisi yada nufus kayıt ornegı ıstenmektedir.

Dilekçe

Almanya vize başvuru dilekçesi indirmek için tıklayın

Form

Almanya vize formu indirmek için tıklayın

Ticari Vize

Şirket Sahibi/Ortağı

  • Pasaport sahibi tarafından ımzalanmıs en az 6 ay gecerlı Pasaport ve vıze sayfaları vıze basılacak yer olmalıdır .Pasaport  ılk alınıs tarıhı 10 yıldan eskı olan pasaportları ısleme almamaktadırlar.
  • Yeni Çekilmiş arka fonu beyaz renkli 2 adet biometrik özellikte vesikalık resim.
  • Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış Almanya  Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
  • Fuar davetiyesi veya katılım belgesi ,stant kiralama yazıları ve konfirmesi.Davet eden firmadan antetli kağıda davetiye .
  • Kimlik  fotokopisi
  • Şirketin imza sirküler fotokopisi
  • Faaliyet Belgesi Fotokopisi Yeni tarihli ( en az 3 ay)
  • Vergi Levhası fotokopisi ( son dönem)
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • Banka hesap cüzdan fotokopisi( güncel tarihli-hesap hareketli-bakiyesi bulunan)
  • Tapu Fotokopileri (var ise)
  • Araç Ruhsat Fotokopileri ( var ise)
  • İlk defa vize alacak kişiler için emniyet müdürlüğünden protokol yazısı.
  • Son iki sene içinde 2 adet kısa schengen veya 1 adet 1 yıllık ve ustu vıze sahıbı olmayan kısıler konsolosluğa sahsen basvurmak zorundadırlar.

 

SSK Çalışanı

  • Pasaport sahibi tarafından ımzalanmıs en az 6 ay gecerlı Pasaport ve vıze sayfaları vıze basılacak yer olmalıdır .Pasaport  ılk alınıs tarıhı 10 yıldan eskı olan pasaportları ısleme almamaktadırlar.
  • Yeni Çekilmiş arka fonu beyaz renkli 2 adet biometrik özellikte vesikalık resim.
  • Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış Almanya  Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
  • Fuar davetiyesi veya katılım belgesi ,stant kiralama yazıları ve konfirmesi.Davet eden firmadan antetli kağıda davetiye .
  • Kimlik  fotokopisi
  • Şirketin imza sirküler fotokopisi
  • Faaliyet Belgesi Fotokopisi Yeni tarihli ( en az 3 ay)
  • Vergi Levhası fotokopisi ( son dönem)
  • SSK işe giriş belgesi fotokopisi
  • Son 3 aylık maaş bordrosu
  • SSK prim internet üzerinden dökümleri son 6 aylık
  • Internet uzerınden SSK HIZMET DöKÜMÜ
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • Banka hesap cüzdan fotokopisi( güncel tarihli-hesap hareketli-bakiyesi bulunan)
  • Tapu Fotokopileri (var ise)
  • Araç Ruhsat Fotokopileri ( var ise)
  • İlk defa vize alacak kişiler için emniyet müdürlüğünden protokol yazısı.
  • Son iki sene içinde 2 adet kısa schengen veya 1 adet 1 yıllık ve ustu vıze sahıbı olmayan kısıler konsolosluğa sahsen basvurmak zorundadırlar.

 

Öğrenci

• Pasaport sahibi tarafından ımzalanmıs en az 6 ay gecerlı Pasaport ve vıze sayfaları vıze basılacak yer olmalıdır .
• Yeni Çekilmiş arka fonu beyaz renkli 2 adet biometrik resim.
• Öğrenim görülen okuldan alınmış öğrenci belgesi ve öğrenci kimlik kartı fotokopisi.
• Eğer 18 Yaşının altında ise Anne ve baba tarafından verilmiş noterden muvafakatname .
• ( Anne veya Babasının )Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış Almanya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
• Fuar davetiyesi veya katılım belgesi ,stant kiralama yazıları ve konfirmesi.Davet eden firmadan antetli kağıda davetiye .
• Son 3 aylık bordro Dokumlerı
• SSK giriş belgesi
• İnternetten SSK Hizmet Dökümü
• Kimlik fotokopisi
• Şirketin imza sirküler fotokopisi
• Faaliyet Belgesi Aslı Yeni tarihli ( en az 3 ay)
• Vergi Levhası fotokopisi ( son dönem)
• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
• Banka hesap cüzdan fotokopisi( güncel tarihli-hesap hareketli-bakiyesi bulunan)
• Tapu Fotokopileri (var ise)
• Araç Ruhsat Fotokopileri ( var ise)
• Evli olanlardan evlenme cüzdanı fotokopisi yada nufus kayıt ornegı ıstenmektedir.

Dilekçe

Almanya vize başvuru dilekçesi indirmek için tıklayın

Form

Almanya vize formu indirmek için tıklayın

ÖNEMLİ UYARILAR

  1. LACİVERT (Normal) Pasaportlardan vize istenmektedir.
  2. YEŞİL (Hususi)  GRİ (Hizmet) ve KIRMIZI (Diplomatik)  pasaportlara  vize uygulanmamaktadır.
  3. Tüm schengen ülkelerinin  Ortak kararı  gereği  Pasaport  süresi ilk alındığı  tarihten itibaren 10 yıldan fazla olan pasaportların başvurularını kesinlikle kabul etmediğinden  schengen ülkelerine seyahat edecek olan yolcularımızın  pasaportlarını  mutlaka değiştirmeleri gerekmektedir.
  4. İstanbul Almanya Başkonsolosluğu pasaportlarında  son 2 yıl içerisinde alınmış enaz 2 adet   schengen vizesi  bulunmayan yolcuları şahsi görüşmeye çağırmaktadır!!
  5. Konsolosluk  Pasaportunuzun 2. sayfasındaki hamilinin imzası bölümünün pasaport  sahibi tarafından  imzalı olmasını temdit süresinin  seyahatin bitiş tarihinden itibaren en az  6  Ay  ve Pasaportta kayıtlı seyehat edecek  kişi  kadar  da boş vize sayfasının bulunmasını  istemektedir.  Eğer var ise eski pasaportlarınızı da göstermenizin sizin için referans  olacağını da unutmayınız. İmzasız pasaportlar kesinlikle işleme  alınmamaktadır.
  6. Vize başvuru formları Almanca ve Türkçe  olarak hazırlanmış olup eksiksiz  olarak okunaklı ve büyük harflerle  doldurulmalı; vize formunun 37 numara  ile  son sayfadaki  beyannamenin  altındaki bölüm   olmak üzere  pasaport sahibinin  2 adet imzası olmalıdır. 
  7. Turistik  ve Aile ziyareti  vizesi başvurularında Seyahat Acenteleri  aracı olamamakta ve Konsolosluk  yolcuları şahsi  olarak görüşmeye çağırmaktadır.
  8. İstanbul Almanya Başkonsolosluğu tüm vize başvurularında YENİ çekilmiş rötuşsuz ve arka fonu beyaz, Biometrik özelliklere sahip resim istemektedir. İstenilen özelliklere sahip olmayan resimlerden dolayı vize  başvuruları  kesinlikle kabul edilmemektedir.
  9. Pasaportunu yeni almış, Pasaportunda  hiç vizesi bulunmayan ve daha önceki başvurusunda red almış olan yolcular vize müracaatlarını kesinlikle  şahsen yapmak zorundadır, ve başvuru sırasında mutlaka; pasaport şube  müdürlüğünden alacakları Protokol yazısı  ile müracaat  etmeleri  gerekmektedir.
  10. Başvuru sırasında vize formu ile birlikte  2 adet imzalı beyanname istenmektedir.

    ---Vize başvuru formunda yanlış bilgi vermenin sonuçları hakkında açıklama ile, 
    ----Uzun süreli verilen vizeler için de daha sonraki seyahatlerinde sigorta poliçesini  sınırdaki muhtemel kontroller için yanında bulundurma zorunluluğuna  dair beyanname.
  11. Almanya/Schengen sahasına giren tüm yabancı uyruklular geçerli seyahat sağlık sigortası  yaptırmak zorundadırlar.
  12. Değerli yolcularımız başvurularınızın Konsoloslukların randevu sistemi ile çalışması ve bayram, yılbaşı, sömestr, fuar, paskalya, dil okulu vb. gibi yoğun başvuruların olduğu günlere rastlaması durumunda konsolosluklarında çok yoğun olabileceğini dikkate alarak  seyahat planınızı en az 30 gün önceden yapmanızı  ve müracaatınızın sonuçlanması durumunda almış olduğunuz vizenin üzerindeki yazılı olan  bilgilerin doğruluğunu  mutlaka kontrol etmenizi önemle hatırlatırız.

    İstanbul Almanya Başkonsolosluğu randevu sistemi ile çalışmaya başlamıştır.

    Randevular 0 212 340 49 00 numaralı  telefondan Pazartesi ve Cuma günleri arası her gün saat 08.00 ile 18.00 saatleri arasında  alınabilmektedir.

    Herhangi bir T.İş Bankası şubesine ---- TL olan randevu ücreti yatırılır, banka tarafından verilen dekontun üzerinde 16 rakamlı  PİN numarası bulunmaktadır. Bu PİN  numarasıyla 1 gün  sonra 0 212 340 49 00 numaralı  telefonu arayıp randevunuzu alabilirsiniz.

    Telefonda randevu alırken süre sınırlaması bulunmamakta ve her türlü sorularınız cevaplanmaktadır.

    Her PİN  numarası  ile randevu  servisini sadece 1 kez arayabilirsiniz!! Lütfen randevu alırken banka dekontunuz ve pasaportunuz ile  beraber tüm başvuru evraklarınızın yanınızda bulunmasına dikkat ediniz.

    Eksik evrakla gelen başvurular değerlendirilmeyeceği gibi her yeni  başvuru için tekrar bir PİN numarası alınması gerekmektedir. Lütfen vize için gereken evrakları tam ve eksiksiz olarak  hazırlayıp başvurunuzu yapınız.Vize işlemlerinizin sonuçlanması durumunda ise pasaportunuz  UPS tarafından adresinize  teslim edilecektir.